HTML

Xbox Amatőr

Amatőr Xbox felhasználóként nem nagyon találtam a neten olyan oldalt, amely nekem szóló módon írna Xbox 360 játékokról, gépekről. Az Xbox oldalak többsége valami bennfentes nyelvezettel ír, úgy hogy annak a többségét egy amatőr nem érti. Ez a blog egyszerű, közérthető módon, a felhasználó szemszögéből fog írni Xbox 360 játékokról, gépekről.

Friss topikok

Jön az Xbox One!

2013.05.22. 10:45 Fabbro77

A Microsoft hivatalosan is bejelentette az új konzol, az Xbox One piacra dobását, amely az Xbox 360 utódja lesz! Az Xbox One bejelentése számtalan pletykát, spekulációt oszlatott szét a nagyon ígéretesnek tűnő újításról.

Xbox One hardver, szoftver és Kinect 2.0

Az Xbox One hardvere mindennel rendelkezik, amivel egy 2013-ban megjelenő multimédiás konzolnak rendelkeznie kell. A konzol csendes, igen profi belsővel: 8gb memória, 8 magos CPU, Blu-Ray lejátszó és 500 gb belső tárhely lesz a dobozban. Az Xbox One legfontosabb eleme mindezek mellett az, hogy három specializált operációs rendszer dolgozik azon, hogy a játékok, a multimédiás szolgáltatások és a játékállások betöltése a lehető legsimább formában játszódjon le! Az Xbox One irányító olyan, mint egy továbbfejlesztett X360-kontroller: a forma hasonló, de új funkciók érkeznek, a D-pad pedig precízebb lesz, mint korábban!

xbox_one_felulnezet.png
Az Xbox One beépített Kinecttel érkezik, amely nem egy sima, az Xbox 360-ból megismert Kinect, hanem annak egy teljesen új generációs változata, ami 1080p felbontással pásztázza a nappalit és vele együtt a játékosokat. Ennek köszönhető a precízebb érzékelés, olyan pontos és gyors észlelésekkel, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak (említették például a konferencián az egyensúly, a szívverés, az alakunk, a karjaink rotációjának érzékelését, ami jóval komplexebb érzékelésre utal, mint bármi, amit a jelenlegi Kinect mutat!). Az új Kinect miatt a hangvezérlés beépítéett része az új masinának, ami gyorsabb vezérlést tesz lehetővé.

Készülő Xbox One játékok

A Microsoft komoly erőkkel koncentrál arra, hogy az Xbox One szoftverkínálata megfelelő legyen. Több pénzt fektettek bele a jelenlegi belsős, first-party stúdióikba, mint az Xbox brand bevezetése óta valaha! Játékokba átszámítva ez 15 darab készülő, Xbox One-exkluzív játékot jelent, amiből 8 teljesen új, korábban még nem látott franchise-hoz tartozik!

forza5_xbox_one.jpg

Ennél azért tovább is mentek a konferencián, és láthattunk konkrét játékokat is. A három fontos cím, amely kiemelt figyelmet kapott az első fejlesztések közül, az a Forza Motorsport 5, a Quantum Break és a Call of Duty Ghosts volt. Az Xbox One-exkluzív Forza Motorsport a nyitócímek közé tartozik, tehát már a gép megjelenésekor (valamikor 2013-ban) elérhető lesz a játékosok számára, és minden eddiginél komolyabb grafikával bír! A Quantum Break nem más, mint a Remedy Studios (Alan Wake, Max Payne 1-2) új játéka, amiben az élőszereplős elemeket keverték a hihetetlen látványvilágú jelenetekkel - a játék maga pedig érezhetően a sötétebb thrillerek közé tartozik majd. A Call of Duty: Ghosts világpremierje is ezen a bemutatón történt meg: ahogy az már megszokott, úgy ezúttal is az összes, a játék megjelenése után érkező DLC Xbox One-exkluzív lesz az első hónapokban!

Ezeken a játékokon kívül még az EA Sports fejlesztői mutattak be négy készülő játékot, amelyek az Egyesült Államokban igen népszerű sportágaikat mutatták be a teljesen, az Xbox One megnövelt grafikai képességeit kihasználó grafikus motorral. A négy készülő játék nem más, mint a FIFA 14, az Nba Live 14, az UFC, és a Madden NFL 25!

Bár a konferencián konkrétan nem hangzott el, azért ezzel párhuzamosan megerősítették az érintett játékok fejlesztői azt is, hogy a Destiny, a Watch Dogs és az Assassin's Creed IV is készül az Xbox One konzolra is - ezek a verziók pedig alaposan felülmúlják majd azt, amit a jelenlegi generációs változatok képesek!

...persze a Halo is tiszteletét tette a konferencián, de nem feltétlenül úgy, ahogy gondoltuk volna. Steven Spielberg vezetésével egy élőszereplős Halo-tévésorozat készül! A Halo tévésorozat nem a hagyományos televíziós csatornákon debütál majd, hanem az Xbox Live felületén!

Szólj hozzá!

Címkék: konzol játék játékok kinect Xbox Microsoft Call of Duty Halo Xbox kinect Xbox One

A bejegyzés trackback címe:

https://xboxamator.blog.hu/api/trackback/id/tr745312551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása